Minke van der Veer

20140129_163635 20140129_163811 20140129_163624

Ik ben Minke, geboren in 1964 in Bolsward. Na lange tijd in Sneek gewoond te hebben, woon ik nu alweer 15 jaar met veel plezier in IJlst. Ik heb een dochter van 30 jaar en zij woont in Amsterdam.

Ik doe al meer dan 20 jaar aan yoga en de yoga levert mij veel op. Het helpt mij om meer in het hier en nu te leven met meer mildheid en minder oordeel. Door de yoga kom ik iedere keer opnieuw weer in contact met mezelf vanuit rust en ontspanning. Ik word hier blij van en dit wil ik graag delen met anderen. 

Waar ik warm voor loop is een bijdrage leveren aan het welbevinden van mensen, vanuit mijn eigen ervaring en expertise. Mijn yogalessen passen daar goed in.

Ik heb de opleiding tot yogadocent gevolgd bij Hara in Groningen en in 2013 afgerond. Deze vierjarige opleiding is erkend door de vereniging voor yogadocenten.
(www.yoganederland.nl )

In mijn lessen zijn de houdingen een middel om in contact te komen met jezelf. Het accent ligt niet op het kunnen van een houding maar op het ervaren ervan. Deze vorm van yoga is zacht en aardend met voldoende fysieke uitdaging, op ieders niveau, om kracht en soepelheid te kunnen ontwikkelen.
Het lichaamsbewustzijn wordt vergroot, je ervaart de spanningen in je lichaam en leert hoe je ze vervolgens los kunt laten. In een ontspannen lichaam kan je geest rustiger worden. Je kunt ontdekken hoe het is om met compassie en acceptatie naar jezelf te kijken. Yoga is een weldaad voor lichaam en geest.